top of page

Ontwaak in liefde

Laatst zag ik de Netflix documentaire 'Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal' over een datingsite voor getrouwde mensen die met elkaar vreemd willen gaan. En de ochtend daarna hoorde ik in de auto dit nummer op de radio (https://www.youtube.com/watch?v=NTByO6jnItc). Wow, toen snapte ik nog beter waarom ik de documentaire in één ruk heb uitgekeken (en maar drie uur geslapen heb die nacht 🙈)... het kwam binnen en resoneert met zoveel!


Alleen al het feit dat ik die avond laat pas weer een momentje voor mezelf had en toegaf aan deze guilty pleasure van het kijken van een Netflix docu (want mijn man en ik kijken alleen naar positieve input, als we al tijd hebben om als twee zombies naast elkaar na een lange dag een keer te kijken 🙃). Maar blijkbaar moest ik dit zien, want de week ervoor begon ik met het uitwerken van de opzet van mijn nieuwe eBook 'Ontwaak in liefde - en ontdek de verborgen Schat in je relatie'. Voor mij een krachtige bevestiging die de essentie van verbinding (datgene wat nodig is, juist in deze tijd) meteen voelbaar maakt 💫 


Dit eBook is een logisch vervolg op mijn eBook 'Overwin cyberseksverslaving - en own je echte mannelijkheid'. In dit eerste eBook beschrijf ik hoe vele mannen ten prooi vallen aan cyberseksverslaving en dat dit slechts één van de verschillende vormen van moderne afleiding en verslaving is. Tot de doelgroep van dit eBook behoren ook de mannen die zich inschrijven voor een site als Ashely Madison. Ik zie deze mannen nog steeds dagelijks in mijn praktijk en voel hun struggles en diep weggestopte behoeften waaraan niet voldaan wordt. In plaats van de verbinding met zichzelf en hun partner aan te gaan, vluchten zij in een online wereld die vaak overgaat in offline thrill seeking. Met alle gevaren en gevolgen van dien.


Na het publiceren van dit eerste eBook was er iets voor mij veranderd. Er was een sluier opgelift en ik wilde niet langer onderdeel zijn van dit verborgen netwerk van drugsdealers en dopaminejunkies. Ik liet alles los, waaronder mijn website en socials, maar merkte dat het laatste lijntje niet dicht ging. Ik vond het ergens nog steeds leuk en het gaf me vervulling. En ik kreeg zoveel dankbetuigingen en lofuitingen, alsof ik op mijn eigen begrafenis was en hoorde wat ik voor mensen had betekend 😇 Bovendien kwam er letterlijk een geschenk van boven, waardoor er een nieuwe flow ontstond 💫  


Langzaam maar zeker werd me duidelijk dat het onmogelijk was om me in het heetst van de strijd te onttrekken aan mijn missie. Want precies hier, in de duisternis en Schaduw, zijn Lichtbrengers nodig. De transitie naar een Nieuwe Wereld 'dwingt' iedereen om door de donkere drap heen te ploegen en z'n licht op volle kracht te laten schijnen, zonder concessies of andere oude bullshit. En soms (of misschien wel vaak) gaan de dingen dan gewoon anders dan dat oude concept van jezelf kon bedenken. Ik ontdekte dat ik hierin ook mijn eigen duisternis nog wat meer onder ogen mocht zien, waardoor ik voelde hoe ik mezelf eigenlijk nog steeds - vanuit schaamte en angst - had onderdrukt. Sindsdien stroomt het als nooit tevoren in mijn 'werk' 🔥     


Wat de documentaire schokkend duidelijk maakt is wat er gebeurt wanneer dergelijke geheimen en Schaduwkanten onthuld worden. Huwelijken die stuklopen, gebroken gezinnen, carrières die stoppen, tot zelfmoorden aan toe vanwege de enorme gevoelens van schaamte en schuld. Een vrouw van wie de man zelfmoord pleegde nadat bekend werd dat zijn naam op de gepubliceerde lijst stond van mannen die zich ingeschreven hadden voor de site, verwoordde heel treffend: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. We hebben allemaal onze zwaktes en gebreken, die zich in deze moderne tijd vaak manifesteren als (veelal onbewuste) verslavingen aan afleiding. We worden immers massaal beziggehouden en afgeleid, zodat we maar niet naar binnen gaan, onze eigen kracht ervaren en ons licht voluit laten stralen.


In de documentaire komt naar voren dat het bedrijf Ashley Madison profiteerde van de kwetsbaarheid en het bedrog van mensen. Waarbij het ook zelf fraude pleegde en mensen een illusie voorschotelde waar ze flink voor betaalden. Dat zoveel mensen (20 miljoen leden in 30 landen op het moment van de datalek in 2015) stonden en nog steeds (!) staan ingeschreven op deze site, zegt iets over de collectieve wond, die maakt dat we de leegte in onszelf proberen op te vullen met aandacht, spanning en vermaak.


In het nieuwe eBook 'Ontwaak in liefde - en ontdek de verborgen Schat in je relatie' beschrijf ik hoe we vermaak kunnen vervangen door verbinding en hoe daardoor gemak transformeert in (echt) genot. Waardoor we niet alleen de intimiteit in langdurige relaties, maar vooral in onszelf weer herontdekken 💞
8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page