top of page
IMG_20220603_150452#_edited.jpg

Levensbron kunst

Wanneer ik schilder verdwijnen tijd en ruimte en geef ik mezelf volledig over aan wat er door mij heen wil ontstaan. Ik kan het niet bedenken en geniet van het alchemistisch proces van voorbereiden en verf mengen. Om het uiteindelijk over het doek te gieten, het heen en weer te bewegen en vorm te laten aannemen. Door een brander te gebruiken ontstaan cellen, die voor mij een prachtig symbool zijn voor zovele dingen:   

🫧 Cellen zijn de kleinste levende eenheid. Ze vertegenwoordigen het fundament van biologisch leven.

🫧 Het proces van celdeling symboliseert groei en ontwikkeling. Dat cellen zich kunnen vermenigvuldigen, staat voor voortdurende verandering en evolutie.

🫧 Cellen zijn betrokken bij het herstel van weefsels en genezingsprocessen in het lichaam en dus een symbool voor herstel en genezing.

🫧 Omdat alle levende organismen uit cellen bestaan, weerspiegelen cellen de eenheid van alle levende dingen.

🫧 Cellen zijn microkosmossen; deze kleine werelden binnenin organismen verwijzen naar 'zo boven, zo beneden' in de kosmos.

🫧 In veel organismen werken cellen samen om complexe functies uit te voeren, wat symbool staat voor samenwerking en harmonie in een groter geheel.

🫧 Cellen passen zich aan aan veranderende omstandigheden, wat symbool staat voor adaptabiliteit en flexibiliteit.

🫧 Hoewel cellen de basisbouwstenen van het leven zijn, bestaat er een enorme diversiteit aan celtypen. Dit symboliseert eenheid in diversiteit.

Paintings

bottom of page